Wie ben ik?

Wie ben ik?
Ik ben Paul van Mackelenbergh, gediplomeerd sportmasseur, met de bijbehorende kennis van training en fysiologische aspecten binnen ons lichaam, en tevens de oprichter en eigenaar van Gezond8.

Ik ben vooral van mening dat je niet klakkeloos alle medische berichtgeving moet volgen, maar zelf ook onderzoek moet doen. Zijn er middels voeding, beschikbaar in de supermarkt mogelijkheden, om je  gezondheid te verbeteren, mijn antwoord daarop is volmondig ja!
Momenteel zitten we midden in de Corona hype, waar de berichtgeving van alle kanten piept en kraakt. De bevolking wordt met de dag meer verdeeld, en families uit elkaar getrokken door verschillen van mening. Ik heb een paar berichtgevingen van experts op dit gebied gevonden, wat naar mijn mening gedeeld moet worden. https://gezond8.nl/breaking-news-over-corona/

Hieronder meer over mijn boek over afvallen, wat ook bijdraagt aan een goede gezondheid!
Na eigenlijk mijn hele leven redelijk tenger geweest te zijn, kwam er na mijn 30ste een omslag in dit beeld, en werd ik eindelijk iets zwaarder, wat is niet erg vond.
Ik was werkzaam als chauffeur, en nu paste ik beter tussen mijn collega’s die over het algemeen meer omvang hadden.
Gedurende een aantal jaren, bleef ik lekker eten, en samen met mijn vrouw Carla(nu intussen ex), die oorspronkelijk uit Peru komt, liepen wij regelmatig tegen goede restaurants aan, waar wij dan lekker gingen eten. Zij kende veel Nederlandse gerechten nog niet, en wilde die uiteraard graag uitproberen, waar ik haar graag bij hielp. De lekkerste bleven wij dan op regelmatig basis bezoeken. Met alle gevolgen van dien..
Na enkele jaren, waar het eigenlijk niet was opgevallen, waren er toch wat meer kilo’s dat wenselijk aan mij blijven kleven. Op een dag, toen ik een spanband van de vloer van de vrachtwagen moest oppakken, zat mijn buik op in de weg, en wel op een manier dat ik eerst op mijn knieën moest gaan zitten, om de band op te pakken, om daarna weer op te staan.
Dit was voor mij het moment om actie te ondernemen.
Dit zal voor veel mensen wel bekend voor komen; heel geleidelijk zijn de kilo’s erbij gekomen, en krijgen we ineens klachten door het overgewicht, zoals bij mij een buik die in de weg zit, of medische klachten zoals een hoge bloeddruk, of erger.
Voor mij was het tijd om mijn kennis in te zetten, om mijn buik te laten slinken!
In het verleden heb ik de opleiding tot sportmasseur gevolgd, met daarbij ook de vakken anatomie en fysiologie. Hierbij werden onder andere de spieren en de bijbehorende bewegingen behandeld, zodat deze correct gemasseerd kunnen worden, maar ook het functietesten van de spieren. Daarnaast de fysiologische aspecten van ons lichaam, waaronder onder andere de stofwisseling, het spijsverteringsstelsel, het circulatiestelsel en het ademhalingsstelsel.
Met mijn kennis heb is een trainingsprogramma opgesteld, waarmee ik 14 kilo ben afgevallen. In de periode waar mijn buik in de weg zat woog ik 96 kilo, en na 8 weken training was ik terug op mijn “oude gewicht” van toen ik 30 was; 82 kilo.
Ik heb nog veel gelezen over deze materie, en het viel mij op dat het merendeel van de mensen last kregen van het zogenaamde Jojo-effect. Het viel echter nog meer op, dat ik daar GEEN last van had! Mijn trainingsmethode had een blijvend effect.
Hier heb toen een boek over geschreven…

Mijn Boek Fysiek via Bol.com

Het E-book via de Online shop van de organisatie (RDOM.nl)

Call Now Button