Wat is jouw doel?

Welk doel streef na? Loop jij te hijgen wanneer je de trap op loopt, en wil jij een betere conditie, zodat je met gemak op een drafje naar de zolder loopt, zonder buiten adem te zijn. Is jouw doel kracht opbouwen, waardoor je beter je werk kunt doen, of krachttrainen zodat je minder blessuregevoelig bent bij een sport die je uitoefent.
Iedereen heeft wel een reden om met sporten te beginnen. De belangrijkste reden is dat men zich dan fitter voelt tijdens de dagelijkse bezigheden. Welk doel je nastreeft hangt of af van je huidige gesteldheid. Een aantal jaren geleden had ik persoonlijk te kampen met een burnout. Je bevindt je dan zo ongeveer op het absolute nulpunt van je kunnen. De training dient dan ook opgebouwd te worden, vanaf dit nulpunt!

Het is belangrijk om te onderzoeken wat jou beginpunt is; jouw nulpunt. Wat kun je op dit moment, en wat is jouw doel? Wil je bijvoorbeeld een beginconditie opbouwen, van wandelen, tot bijvoorbeeld 30 minuten hardlopen, dan is een programma, wat ook gebruikt wordt door fysiotherapeuten de uitkomst. Dit is de zogenaamde runningtherapie.
Hierbij wordt de snelheid langzaam opgebouwd van wandelen naar hardlopen op je eigen tempo. Dit begint met wandelen, en 1 minuut hardlopen per tijdseenheid, en zo tot uiteindelijk 30 minuten hardlopen, in 12 weken.

Deze 30 minuten kan een doel op zich zijn, maar ook het begin van een training waarin langere looptijden worden nagestreefd. Een tijd van 30 minuten is echter nog makkelijk in te plannen in het dagelijks leven. Een langere route is leuk, zeker in de zomermaanden, maar is ook tijdrovend. Mijn favoriete afstand in de 10 km hier in de omgeving, maar je kunt ook zo maar doortrainen voor de halve- of de hele marathon.
Runningtherapie
Deze 30 minuten kan een doel op zich zijn, maar ook het begin van een training waarin langere looptijden worden nagestreefd. Een tijd van 30 minuten is echter nog makkelijk in te plannen in het dagelijks leven. Een langere route is leuk, zeker in de zomermaanden, maar is ook tijdrovend. Mijn favoriete afstand in de 10 km hier in de omgeving, maar je kunt ook zo maat doortrainen voor de halve- of de hele marathon.
De 30 minuten is een goed basisconditie, van waaruit je verder kunt trainen, bijvoorbeeld krachttraining. Je kunt hier kiezen voor training met, of zonder gewichten. De oefeningen beschreven in dit boek zijn gebaseerd op training met halters, zodat je geen apparaten nodig hebt, zoals je kunt vinden in de sportschool. Een abonnement in de sportschool is dus geen vereiste. Je kunt alle oefeningen thuis doen, of naar wens buiten in de open lucht, wanneer je hier de voorkeur aan geeft, en het weer het toelaat uiteraard. (2 uur)
Je hebt in dit boek de keuze, van welk punt je wilt starten, zodat je eenvoudig je training kunt aanpassen.

Heb jij interesse in het Runningstherapie programma klik dan hier!

Call Now Button