Ondersteun uw Immuunsysteem

Waar er door de politiek en medici, ten tijde van de virus problematiek vooral wordt gewezen naar “het vaccin” als oplossing voor het debacle, wordt er hierbij aan een belangrijk feit voorbij gegaan, een beschermingsmechanisme dat iedereen bij zich heeft; het immuunsysteem!

Het immuunsysteem is het natuurlijke beschermingsmechanisme, dat indringers opvangt,onschadelijk maakt, en verwijderd. Dit is een bijzonder ingenieus systeem waarbij bacteri├źn en virussen worden opgevangen, en door middel van witte bloedcellen, die de indringer omkapselen, en aansluitend via de ontlasting verwijderen uit het lichaam. (Dit is een hele korte uitleg, om de werking uit te leggen.)

De aanmaak van witte bloedcellen, welke essentieel zijn bij het bestrijden van infecties, wordt gestimuleerd door vitamine C. Dit is dan ook een belangrijke factor is de ondersteuning van ons immuunsysteem. Ons lichaam zelf maakt geen vitamine C aan, waardoor we daarvoor afhankelijk zijn van externe bronnen. Dit kan in de vorm van citrusvruchten, als grapefuit ,sinaasappels, mandarijnen, citroenen, limoenen en clementines. Maar ook diverse groenten zijn een belangrijke bron van vitamine C.

(Rode) paprika, bevat zelfs meer vitamine C als de voorgenoemde citrus vruchten, en vergeet de mooie groene Broccoli niet, dit is een ware vitamine C bom. Naast vitamine C, bevat deze groente ook vitamine A en E. Vitamine A ondersteunt een goede werking van de ogen, een gezonde huid, haar en nagels. In groente en fruit zit deze in Caretenoïden, ook wel provitamine A genoemd, die door ons lichaam dan omgezet worden in vitamine A.

Vitamine E is een vetoplosbare vitamine. Vitamine E werkt als antioxidant en beschermt zo de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Vitamine E speelt ook een rol bij het regelen van de stofwisseling in de cel. Niet onbelangrijk, omdat daar alles begint, in de cellen.

Een goede immuunsysteem begint dus bij de inname van gezonde voedingsstoffen. Waarbij we er zojuist een paar hebben genoemd, echter beweging, bij voorkeur in de buitenlucht is ook een belangrijke factor. Wanneer je de hele dag zit, raak je lichamelijk uitgeput; zitten wordt dan ook wel het nieuwe roken genoemd.

Een belangrijk bewijs hiervoor is ook wel als je bezig bent met je werkzaamheden, en je kunt niet direct op een woord komen, even opstaan, en een rondje lopen, bijvoorbeeld even naar de koffiezetter, zodat je bloedsomloop even wordt gestimuleerd. Je hersenen krijgen dan direct extra zuurstof aangeleverd, waardoor ze gestimuleerd worden, en je direct meer capaciteit te beschikking hebt. je zal het woord dat je zocht snel ter beschikking hebben, en verder kunnen met je werkzaamheden, of met je gesprek.

Call Now Button