Mannen van Mars en Vrouwen van Venus

Mars en venus
Mannen van Mars en Vrouwen van Venus

Er ontstaan soms situaties in het leven waarin de gedachten je bekruipt, ”waar komen vrouwen vandaan”. Mijns inziens zal dit in de andere richting, vanuit vrouwen ook wel worden afgevraagd over mannen, ben ik bang.

Mijn laatste had een duur van 18 jaar, in de vorm van een huwelijk, echter kwam er op een bepaald moment een kentering. Een vorm van onbegrip, waarin ik nu denk ik een inzichtje heb gekregen. Dit inzicht ga ik met jullie delen zodat jullie dan ook een beetje inzicht krijgen in deze materie.


In onze relatie was  eten een belangrijke factor waar wij erg van konden genieten. Dat deze we dan ook met volle teugen, zoals dat heet. Hele volle teugen, wat ons zachtjes aan deed dichtgroeien.

Ik werd op een nacht gewekt, door het deel in mijn hersenen dat medische kennis bevat, dat een waarnam dat mijn wederhelft stopt met ademen. In eerste instantie denk je, hartstilstand, echter toen kwam de ademhaling weer op gang, met een grote. Dit bleef zich met enige regelmaat herhalen, wat mij direct zei: slaapapneu.

Bij de dokter gekomen, kreeg ik een groot vraagteken? Hoe kom je daarbij…
Mijn opleiding tot gediplomeerd sportmasseur heeft mij tijdens deze periode erg veel kennis opgeleverd over het menselijk lichaam, waardoor ik dit herkende.

Dit was een van de oorzaken, samen met het feit dat mijn veters strikken een uitdaging werd, dat ik besloot om aan mijn gewicht te gaan werken, en de buikomvang drastisch te reduceren. Ik ging beweging inzetten, en mijn voedingsgewoonte aanpassen. (dit is de reden dat ik nu zo’n goddelijk lichaam heb.)

Er gebeurde echter iets meer, ik werd gevoeliger voor bepaalde emoties, en schoot sneller uit mijn slof. Een niet al te prettige eigenschap. Ik was veel directer, en zag veel meer problemen, dat als er iets zou gebeuren, ik er meteen klaar voor was.

Het is nu duidelijk, de laag lipiden in mijn lichaam, was verminderd, en produceerde minder oestrogeen. De testosteron had de overhand. Onlangs tijdens een online seminar, kwam ik dichter bij mezelf, en riep mijn onderbewuste regelmatig om eten.

Dit resulteerde in een lichte toename van gewicht, wat ik kort daarvoor was kwijt geraakt.
Dit was het lichaam wat riep: Relax, produceer wat oestrogeen. Het verschil wat ontstaat bij een veranderend gewicht kan zomaar hele andere reacties teweeg brengen. Een stress reactie, wat anders niet eens zou opvallen. Dit was een belangrijk inzicht, waarom mannen en vrouwen wel eens een misverstand kunnen hebben.

Die mannen blijven een beetje dominant, omdat ze op de groep moeten passen, maar we hebben jullie vrouwen, met de rust van de oestrogeen wel nodig om een beetje in balans te blijven.

Heb je nou een beetje teveel van dat extra oestrogeen producerend vermogen om je lichaam, dat heb ik daar iets over geschreven. Een korte handleiding van hoe je binnen 8 weken, van stevig naar goed uitziend kunt gaan. (wegens logistieke uitdagingen staat deze in één van mijn andere websites)

Ook verkrijgbaar bij Bol.com
Call Now Button