Is het voor jou ook zo’n Blue Monday?

Is het voor jou ook zo’n Blue Monday?

De meest depressieve dag van het jaar is weer een feit; de goede voornemens zijn weer vergeten, de sportschoenen in de kast, de positieve gedachten met de kerstboom verbrand, en dan is het nog steeds laat licht, en vroeg donker, ofwel een van de kortste dagen van het jaar.

Persoonlijk wanneer ik ergens verneem dat Blue Monday in aantocht is, krijg ik altijd een vrolijk gevoel, niet zo zeer van de korte dagen van deze tijd, of het feit dat mijn planning, gewenst volgens de wensen van het nieuwe jaar, niet zo vlot verlopen als ik zelf zou willen. Ik voel altijd de drang om New Order op te zoeken, en de muziek af te spelen van het gelijknamige nummer Blue Monday.

New Order

Dit nummer uit de tijd dat de term Blue Monday voor mij nog totaal onbekend was, echter bij iedere maandag wel een tegenstand voelbaar was, na een weekend dat structureel te kort was. Er is echter een tijd geweest, dat dit als een minder zware last op mijn schouders hing, terwijl ik in die tijd een nog korter weekend had. Dit was toen ik structureel nachtdiensten draaide, en vrijwel altijd overdag sliep. Met name de periode dat ik 6 nachten werkte, van ongeveer 6 uur; toch 36 uur, en de zaterdag dat ik vrij was, ging ik uit, zodat ik in het ritme bleef.

Het nadeel van nachtwerk is dat je sociale leven op een laag pitje staat, omdat jij altijd slaapt, als de anderen wakker zijn. Die anderen slapen dan dus als jij werkt, waardoor je alleen maar de mensen spreekt die je s’nachts tegen komt.
Je vriendenkring bestaat dan uit vage kennissen… tja, je moet er iets over hebben, om de invloed Blue Monday tot een minimum te beperken.

Vraagje:

Heb jij last van Blue Monday? Geen idee hoe jij je looptraining weer op moet pakken, met chronisch tijdgebrek toch iets aan je uithoudingsvermogen kunt doen, of heb je teveel omvang, waar op korte termijn iets aan wil doen?
Als jij vragen hebt ontvang ik die graag via Facebook Gezond8
of via E-mailadres  info@gezond8.nl

Call Now Button