Fipronil Gevaarlijk, hoogleraar Frans van Knapen verklaart

Wekenlang wordt de eiersector al geplaagd door het Fiponilschandaal, en worden eieren uit de handel gehaald. Verschillend berichtgevingen over kippen die tegen bloedluis behandeld zijn, en daarbij bespoten met het verboden product Fipronil. Op de televisie verschijnt een man met een grote bak eieren voor zijn neus, verklarend dat: “hij nu de loterij gewonnen heeft”. Hij is namelijk net met het eierdieet begonnen, waardoor hij, volgens de verklaring van de NVWA, de volle laag heeft gekregen, met het schadelijke middel Fipronil.

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit, beweert dat alles eieren van de kippen die met de stof behandeld zijn, uit de handel moeten worden genomen, en moeten worden vernietigd. Iedereen heeft uitgebreid in het nieuws kunnen zien, dat er grote hoeveelheden eieren werden vernietigd in verbrandingsovens, waardoor deze verwerkingsplaatsen te kampen kregen met een capaciteitsprobleem. Daarnaast kregen de omwonende te maken met geuroverlast, en wel die van gebakken eieren met spek, zoals deze werd omschreven.

Kippenboeren kunnen hun eieren niet meer kwijt, of moeten ze laten vernietigen, in het ergste geval moeten hun kippen geruimd worden, waardoor de eerste faillissementen een feit zijn. Een miljoenenstrop, zo naar het zich laat aanzien ter grote van 150 miljoen euro!

Na weken wordt er bij RTL Summer Night eindelijk een boekje opengedaan, door hoogleraar Frans van knapen. Deze autoriteit op het gebied van voedselveiligheid, geeft een verklaring voor de huidige situatie, gebaseerd op een dodelijke chemische stof. Is deze echt zo gevaarlijk, je hoort het nu!
https://www.rtl.nl/video/cd8d3658-17ae-447e-8b51-bb2595f9d3ff/

Call Now Button