Breaking News over Corona

Door Hoogleraar Pierre Capel

Wie is Pierre Capel? Pierre Capel is een Emeritus Hoogleraar die de wetenschap een warm hart toedraagt, en zijn kennis voor een breed publiek toegankelijk wil maken. Hij houd bezig met belangrijk onderzoek, onder meer naar het effect van onze emoties op onze gezondheid.

Dit gaat uit van de nieuwste wetenschappelijke inzichten  die duidelijk maken hoe onze emoties via de hersenen het gebruik van ons DNA aansturen . Negatieve emoties hebben een totaal ander effect op ons lichaam dan positieve. Met de nieuwste gen technologie kan nu worden aangetoond dat, bijv. bij eenzaamheid, honderden genen anders worden gebruikt dan bij een gezond sociaal leven met alle gevolgen van dien.

Het principe hierachter is dat in cellen  specifieke genen wisselend aan of uit worden gezet afhankelijk van de omstandigheden. Bij stress  wordt het gebruik van vele genen veranderd en bij langdurige stress  lijdt dit tot  sterk verhoogde kans op ziekten.  Bij Yoga, Meditatie en Sport treedt juist het omgekeerde op.  De oververhitte toestand keert weer terug in de natuurlijke stand  en de ziekte gevoeligheid neemt af en de levensverwachting stijgt.

Als hoogleraar heeft hij zich echter ook gebogen over het vraagstuk Corona, waar hij een duidelijk uitleg over geeft in bovenstaande video. (33.32 min.)

Call Now Button